Samui International Jazz Music Festival 2012

A+ R A-

Sara lee vos

 

Sara-lee-vos

Als dochter van een jazz-saxofonist kreeg SaraLee Vos (*1979) de muziek van Sarah, Ella en Billie met de paplepel ingegoten. Zodoende vormde zich reeds op jonge leeftijd de donkere sound, die later een van haar kenmerken zou worden. Na de HAVO voor Muziek en Dans, studeerde zij aan het Conservatorium van Rotterdam bij o.a. Fay Claassen.
Ondertussen deed zij een schat aan praktijkervaring op als solozangeres in Pasta e Basta, waar zij werkte met pianisten als Leo Bouwmeester en Martin Denev, en met haar eigen band, waarin ook de jonge talenten Jasper van Hulten (drums) en bij tijd en wijle Rik Mol (trompet) aanschoven. Daarnaast deed zij studio- en sessiewerk voor onder meer Miko Weaver (Prince), de soulband Duprix, Lisa, Monsieur Dubois, Postmen, de gospeltrain van Berget Lewis,waar zij een theatertour mee deed, de soulzangeres Vanorly en de Rotterdamse "founder of the feast" Ted Langenbach (Now & Wow). Enige jaren heeft zij deel uitgemaakt van desoul-formatie Rose waarvoor zij samen met Dedre Twiss en Nyjolene Grey de backing vocals verzorgde, waarmee zij talloze optredens voor televisie en radio deed en op alle grote festivals stond, waaronder North Sea Jazz, Noorderslag en de Uitmarkt. Met de fantastische en virtuoze bassist Robin Koerts vormt zij een met heel veel plezier een duo, waarmee zij een album met eigen stukken maakte, samen speelt als duo bas-zang maar ook met band, meestal met Tim IJmaal op gitaar en Taco Gorter op drums.
Sinds een jaartje speelt zij mee als freestyler/MC bij JazzJuice, het jazzdance project van de Londonse DJ Graham B & producer Alain Eskinasi. Ook in de jazz is SaraLee actief gebleven. Naast gastoptredens bij Martinez Move en Bigband On The Move, is zij een graag geziene gast in 'Jazz op Zondag' van de Baarnse pianist Stormvogel.
Zowel haar authentieke sound als haar timing en improvisaties zijn haar kracht.